maandag 10 november 2014

Reddende Mino
 
 'Kom je mee naar buiten Mino?'
vraagt Max zijn luie kat.
Mino miauwt en springt uit zijn mandje waarin hij net lekker lag te slapen.
Hij rekt zich is flink uit en sjokt dan naar Mino toe. 'Schiet es op!' zegt Max en hij pakt Mino op. Snel zet hij Mino buiten de deur roept nog even Doei! tegen z'n moeder en loopt dan naar buiten. Als hij buiten is hij een beetje verbaasd, waar is Mino? 'Mino, Mino!' roept Max, en hij hoort een miauw. 'Miauw!'  klinkt het dan. Max schrikt en rent snel naar de vijver waar het geluid vandaan komt. Als hij bij de vijver is gekomen ziet hij een kind in de vijver liggen, het is Lisa zijn buurmeisje.
Snel rent hij naar de oever van de vijver pakt een tak en probeert hem aan Lisa te geven dat lukt niet. Dan ziet hij een lange brede plank
Hij duwt de plank over het water naar Lisa de plank is wel lang genoeg. Terwijl Lisa zich vasthoud aan de plank trekt Max de plank naar zich toe. Als Max even later Lisa naar huis heeft gebracht loopt of beter sjokt hij ook naar huis. Thuis gekomen ziet hij Mino al in de vensterbank zitten. Dan bedenkt hij zich dat het eigenlijk door Mino, want Mino was het die miauwde! Snel loopt hij naar binnen en geeft Mino wel duizend aaitjes een hij geeft Mino een heleboel brokjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten